Poze Ulei de canepa(Cannabis Sativa) 500ml

     
Pin It


Ulei de canepa(Cannabis Sativa) 500ml

Pret vechi: 93 RON Reducere 22%

Pret nou: 73 RON

Disponibil in stoc

La acest pret se adauga si Taxa de Curierat = 25lei !

Uleiul de seminte de canepa presate la rece este un remediu unic pe pamant. Cu aproximativ 3.000 de ani i.H., semintele erau folosite pentru combaterea inflamatiilor pielii si erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative, diuretice, excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-nascuti si animale.

 Canabis-sativa

Uleiul de canepa are in compozitie cei trei acizi grasi esentiali, Omega 9, Omega 6 si Omega 3. Pentru a nu avea probleme de sănătate, dieta noastră trebuie să respecte un anumit echilibru între cele două serii de acizii graşi esenţiali. Raportul dintre omega 3 şi omega 6 ar trebui să fie de 1:1, 1:2, maximum 1:4, altfel spus, o parte acizi graşi esenţiali omega 3 la maximum patru părţi acizi graşi omega 6. În dieta modernă însă, acest echilibru nu există mai deloc, astfel încât găsim raporturi de 1:22, 1:24 între omega 3 şi omega 6. Dieta noastră conţine multe grăsimi saturate (luate din carne şi lactate) şi acizi graşi omega 6 (luaţi din uleiurile vegetale), însă este foarte săracă în acizi graşi omega 3(luati din uleiul de canepa). Ce înseamnă acest lucru? Primul semn al dezechilibrului dintre acizii graşi omega 3 şi omega 6 este creşterea nivelului colesterolului. În timp pot apărea de asemenea diabetul de tip II, obezitatea, bolile cardiovasculare, afecţiuni de tip reumatoid, cancerul, boli neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson). Aceste boli sunt anunţate mai întâi de o tendinţă de vasoconstricţie, hipertensiune arterială, dislipidemii, depresii. “Uleiul de cânepă este echilibrat în ceea ce priveşte raportul între cei doi acizi – 1 la 2, adică o parte acizi graşi omega 3 la două părţi omega 6. Uleiul de floarea-soarelui este cel mai dezechilibrat. În uleiul de floarea-soarelui, raportul dintre omega 3 şi omega 6 este de 1 la 126. Dacă ne gândim că uleiul de floarea-soarelui este cel mai frecvent folosit în bucătărie, iar cele mai multe produse preparate industrial – snacksuri, chipsuri – sunt prăjite fie cu ulei de floarea-soarelui, fie cu grăsimi sintetice, de tipul margarinelor, atunci nu trebuie să ne mai mirăm că diabetul, afecţiunile cardiovasculare sau obezitatea apar din ce în ce mai frecvent. De aceea, nu trebuie să facem exces de ulei de floarea-soarelui, din cauza acestor acizi omega 6, proinfla­matori. Iar dacă mâncăm ulei de floarea-soarelui trebuie să îl compensăm cu peşte, care conţine omega 3. Iar dacă nu putem să consumăm peşte din diferite motive, trebuie să luăm suplimente alimentare care să conţină acizi graşi esenţiali, ulei de peşte, pentru buna funcţionare a inimii, creierului, sistemului nervos, a sistemului circulator, a rinichilor, a ficatului, pancreasului”, ne sfătuieşte prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.  OMEGA 9. Uleiul de măsline, uleiul de cânepă şi de rapiţă conţin acid gras omega 9 (acid oleic). “Acidul gras omega 9 mononesaturat este cel care formează trigliceridele care circulă în sângele nostru. Acidul oleic are un rol deosebit în funcţionarea sistemului cardiovascular. Totuşi, dacă este supus procesului industrial de obţinere a margarinei, acidul omega 9 devine periculos, favorizează ateroscleroza şi perturbă metabolismul lipoproteinelor din ficat”, spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. In doua saptamani de utilizare, uleiul va reduce spasticitatea si durerea neuropatica in scleroza multipla si in alte afectiuni neurologice soldate cu spasticitate. In sindromul Gilles de la Tourette - maladie neuro-psihica, in care bolavul prezinta ticuri verbale si motorii - imbunatateste functiile cognitive si reduce frecventa ticurilor. In cazurile de traumatisme craniene si ischemie cerebrala, reduce tensiunea intracraniana si potentialul convulsiv post-traumatic, iar in glaucom, reduce tensiunea intraoculara aproape la jumatate. Semintele si uleiul sunt utilizate si in astm bronsic, deoarece are o actiune bronho-dilatatoare de lunga durata. In fine, in cazurile de cancer si SIDA, previne efectele secundare ale chimioterapiei si creste semnificativ calitatea vietii acestui segment de bolnavi. Asemenea vitaminelor, acizii grasi esentiali nu pot fi sintetizati de corpul uman si, de aceea, trebuie sa-i obtinem din mancare. Ei bine, uleiul de seminte de canepa este singurul care contine acizii grasi Omega 6 si Omega 3 in raportul magic de 3:1.Acest raport este vital. Am putea spune ca este preferinta naturala a organismului. Multi doctori sunt de parere ca dezechilibrul dintre Omega 6 si Omega 3 poate duce la o accelerare evidenta a unor boli precum cancerul, bolile de inima, diabetul, artrita si afectiunile pielii. Practic, uleiul de canepa poate fi considerat un "vaccin" nutritional, joaca rolul unui aliment protector. Dintre beneficiile acestui ulei, le voi aminti doar pe cele mai comune: reduce eficient colesterolul; este o sursa considerabila de clorofila; este o sursa substantiala de Vitamina E (100-150mg/ 100g); are cel mai inalt continut de grasimi polinesaturate (grasimi bune) dintre toate uleiurile vegetale. Aportul zilnic recomandat este de 5-15 ml. Are miros si gust placut, asemanator celui de nuca, si poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, pestele sau poate fie combinat cu alte uleiuri utilizate in mod traditional. Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolile de piele si bolile cardiovasculare. Rezultate neasteptat de bune se obtin in urmatoarele boli: bolile astmatice si afectiunile respiratorii; dermatite, afectiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatita seboreica, acnee chiar in formele cele mai grave - rosacea, lupus cutanat, arsuri); patologii gastrointestinale; afectiuni vasculare (hipertensiune arteriala); patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauza); artroze si artrite reumatoide; convulsii; perturbari de limbaj, autism la tineri, perturbari de caracter, impulsivitate si altele. Canepa contine Acid Gamma-Linolenic (AGL), un acid benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Prin consumul de peste 12 saptamani de ulei de canepa, sindromul premenstrual (durerile crescute, iritabilitatea), cat si sindromul de post-menopauza (bufeuri, uscaciune vaginala, uscaciunea pielii, insomnia nocturna etc.) se diminueaza foarte mult; treptat, aceste afectiuni pot disparea definitiv. In plus, clorofila continuta de uleiul de canepa este bogata in magneziu si extrem de folositoare organismului. Pe de alta parte, acizii grasi Omega3 ajuta in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice (artrita reumatoida) si in ameliorarea simptomatologiei din scleroza multipla.

La nivel cortical joacă un rol important în favorizarea contactelor interneuronale, înlesnind procesele de memorie şi cognitive. „Canabisul” endogen, sintetizat de organism, influenţează funcţiile responsabile de mişcare, gândire şi observaţie.

Efecte: Influenteaza pozitiv activitatea organelor, scade colesterolul, regleaza nivelul zaharurilor in sange, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, imbunatateste circulatia periferica.

Administrare:

Prin utilizarea zilnica a unei doze de ulei de 2-3 lingurite se reduc oboseala si crampele musculare - complicatii specifice diabetului zaharat tip II. Acizii Grasi Liberi contribuie la o mai buna eficienta a efectului exercitat de insulina, in vederea introducerii glucozei in celule. In acelasi timp, prin administrarea a 2-3 lingurite de ulei de canepa zilnic se amelioreaza vizibil celelalte complicatii majore ale diabetului: micro si macro angiopatia, neuropatia diabetica, insuficienta renala progresiva, afectarea ochiului si a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele, pierderea sensibilitatilor (in special la membrele inferioare, unde pacientul nu mai simte durerea, caldura, arsura etc). Pe de alta parte, prin administrarea de ulei de canepa, acizii grasi din organism sunt suplimentati, iar ca urmare, progresia formelor comune de cancer (cum ar fi cancerul de prostata, piele etc) este incetinita. In fine, osteoporoza (durerile de spate, curbarea coloanei si fragilitatea osoasa, depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal) poate fi prevenita si tratata printr-un consum constant de acizi grasi esentiali. Acestia cresc absorbtia intestinala a calciului si refac duritatea normala a sistemului osos.

Doza zilnică recomandată este 1-3 x 2 ml/zi.

Vezi si:

Pacient cu cancer la ficat stadiul IV

Tunora inoperabila copil

 

0744369817 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri= 10:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Produse canepa

Producator: Made in Romania


  
  
  
   
 
Informatii utile
Despre noi
Termeni si conditii
Confidentialitate
Feed-uri RSS
Politica de Cookies
Articole
 
Plata si livrare
Cum cumpar
Cosul meu
Metode de plata
Transport si retururi
 
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Sitemap
ANPC
 
Cont client
Inregistrare
Recuperare parola
Istoric comenzi
Page Ranking Tool Creeaza-ti propriul magazin online, incearca gratis 15 zile