Poze Graviola cu Ghimbir si Turmeric 470ml

     
Pin It


Graviola cu Ghimbir si Turmeric 470ml

Pret: 160 RON

Disponibil in stoc

La acest pret se adauga si Taxa de Curierat = 25lei !

Cele trei ingrediente ale sucului GRAVIOLA cu TURMERIC si GHIMBIR, formula inovativa a companiei Freeways, actioneaza sinergic pentru a aduce organimului un plus de vitalitate, cu efect antioxidant, tonic si energizant.

GRAVIOLA este rodul unui copac vesnic verde, Annona Muricata, originar din America Centrala (Mexic, Cuba, Insulele Caraibe) si din nordul Americii de Sud (Columbia, Brazilia, Peru, Ecuator). Calitatile nutritionale, dar si terapeutice ale acestui copac de la care se utilizeaza pe linga fruct si frunzele, semintele si scoarta, au determinat adoptarea acestuia si raspandirea lui in toate zonele tropicale ale Africii, Asiei de Sud-Est (Vietnam, Malayesia, China,Thailanda) si Pacific. Annona Muricata face  parte din familia annonaceae, este adaptat la zonele cu umiditate ridicata si ierni relative calde.

Fructul Graviola este consumat proaspat sau copt precum si in produse derivate: sucuri, nectar, bomboane, inghetata, cocktail-uri, suplimente terapeutice.

Ca multe alte plante, Annona Muricata are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala, raportata cu mult timp in urma (Bilon 1869), fiind considerata o sursa bogata de fitoconstituienti activi, cu beneficii terapeutice pentru sanatate. Astfel, toate portiunile copacului Annona Muricata, fructe, frunze, scoarta, flori, radacina sau  seminte au fost utilizate in medicina traditionala ca remediu in diverse boli pulmonare (astm, bronsite), boli hepatice, diabet zaharat, boli cardiace, infectii parazitare, pentru durerile reumatismale sau nevralgii.

Graviola este un fruct tepos, de culoare verde inchis, ovoidal care poate ajunge pana la 30 cm lungime si o greutate de 4,5 kg. Pulpa fructului de culoare alba, cu consistenta cremoasa, este suculenta, cu aroma inedita si seminte negre. Gustul fructului Graviola aminteste de nuca de cocos sau banane, iar aroma este descrisa ca o combinatie de capsuni si ananas, cu note acrisoare de citrice.

Pe langa aceasta combinatie de arome care a inspirat si numele de Soursop al fructului de Annona Muricata, contituie si o sursa bogata si complexa de fitonutrienti.

Valoarea nutritionala la 100 de grame de fruct Graviola brut este:

  • energie 276kJ (66 kcal)
  • carbohidrati 16,84g
  • zaharuri 13,54g
  • fibre 3,3g
  • lipide 0,3g
  • proteine 1g
  • vitamine: Tiamina (B1) (6%) 0,07 mg, Riboflavina (B2) (4%) 0,05 mg, Niacina (B3) (6%), 0,9 mg, Acidul pantotenic (B5) (5%) 0,253 mg, Vitamina B6 (5%) 0,059 mg, Acid Folic (B9) (4%) 14 ug, Colina (2%) 7,6 mg, Vitamina C (25%) 20,6 mg
  • minerale: Calciu (1%) 14 mg, Fier (5%) 0,6 mg, Magneziu (6%) 21 mg, Fosfor (4%) 27 mg, Potasiu (6%) 278 mg, sodiu (1%) 14 mg, Zinc (1%) 0,1 mg.

De asemenea au fost identificati mai mult de 200 de compusi fitochimici: uleiuri volatile, fenoli, antogenine cu caracter anti-stres, antimicrobian, antiinflamator, antioxidant, anxiolitic, antiparazitar si larvicid, citotoxic. In plus, studiile clinice sustin activitatea hipoglicemianta si activitati hepatoprotectoare. Graviola este studiata pe scara larga in ultimele decenii datorita potentialului terapeutic inepuizabil  alaturi de alte plante medicinale care sunt considerate ca baza  pentru conservarea sanatatii si ingrijire, la nivel mondial, dat fiind  proportiile considerate „epidemice” ale bolilor cronice (diabet, cardiovasculare, cancer).

Nenumarate  studii stiintifice au certificat  potentialul terapeutic al fructului Graviola, evaluarile fitochimice extinse au aratat prezenta a numerosi constituienti bioactivi  si  sugereaza consumul regulat al fructului Graviola care poate furniza substante nutritive esentiale, fiind si un aliat redutabil al organismului pentru a preveni instalarea bolilor.

De actualitate sunt insa multe studii care considera ca acest fruct este eficient împotriva celulelor canceroase, rezistente la multiple medicamente (Sloan-Kettering 2011, Oberlies și colab., 1997). Acetogeninele sunt compuși specifici ai Graviolei considerati a fi responsabili pentru aceste efecte. In anul 1996  oamenii de stiinta descopereau si demonstrau beneficiul uimitor al Graviolei in ceea ce priveste lupta impotriva cancerului, acela de „citotoxic selectiv pentru celulele adenocarcinomui de colon (HT-29), fara a afecta celulele sanatoase. Conform studiului, potentialul Graviolei este de 10.000 de ori mai mare decat al Adriamicinei (medicament citostatic), cunoscuta si sub numele de „diavolul rosu” datorita culorii dar si a efectelor secundare terbile care pun viata in pericol.

Fructul Graviola a fost intens cercetat: in 1999 s-a descoperit activitatea sa impotriva cancerului la prostata, hepatic si a celui  pancreatic faza a 2-a; in 2002  un alt studiu a demonstrat activitatea impotriva cancerului mamar. Apoi, in 2011, revista „Nutritie si Cancer” a prezentat o cercetare promitatoare asupra fructului Graviola  si a cancerului mamar: „extractul de graviola (GFE) suprima aşa-numita exprimare a oncogenei (sau gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar. Oncogena cunoscută sub numele de receptor al factorului de creştere epidermal (EGFR) este de obicei supra-exprimată în cancerul mamar, motiv pentru care  este o ţintă ideală pentru terapie.

Potrivit oamenilor de ştiinţă “un tratament alimentar de 5 săptămâni cu GFE (o alimentaţie de 200 mg/kg) a redus în mod semnificativ exprimarea proteinei de EGFR, p-EGFR şi p-ERK în tumorile MDA-MB-468 (cancer mamar) cu 6%, 54% şi respectiv 32,5%. În ansamblu, alimentaţia cu GFE a inhibat creşterea tumorilor cu 32% (P<0.01)”.

Autorii studiului au concluzionat că “aceste date arată că GFE alimentar a indus o inhibare semnificativă a creşterii celulelor MDA-MB-468 în vitro şi în vivo prin intermediul unui mecanism care a implicat calea de semnalizare EGFR/ERK, sugerând că GFE ar putea avea un efect protector pentru femei împotriva cancerului mamar”. Având în vedere aceste descoperiri, poate ar fi momentul potrivit pentru introducerea fructului graviola în tratamentele de prevenire şi/sau tratare a cancerului, cum ar fi cancerul mamar şi de colon.

TURMERICUL (Sofran Indian) este  extras din radacina plantei de Curcuma Longa, planta originara din padurile salbatice din Asia. Este utilizat de peste 4000 de ani in Medicina Traditionala Indiana, numita Siddha, ca remediu de la boli de inima, dureri menstruale pana la dureri de dinti, dar si condiment in retetele culinare. Turmericul este o sursa excelenta de fier, mangan, potasiu, vitamina B6, fibre. De asemenea vastele cercetari stiintifice din ultimii 50 de ani au determinat substante biologice active, numite  curcuminoide, care au proprietati cu aplicabilitate vasta in medicina. Publicatia americana GreenMedInfo a numit acest dar al naturii ca fiind:”Cea mai importanta planta a lumii” dupa ce a  analizat peste 4.000 de rezumate de studii din baza de date bibliografice de Medicina ale Bibliotecii Naționale, descoperind astfel peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalilor sai polifenoli, curcuminoidele. Studiile au demonstrat ca turmericul poate exercita activitatea anti-inflamatorie prin inhibarea unui numar mare de  molecule implicate in procesele inflamatorii in diferite patologii, fiind considerat cel mai puternic anti-inflamator natural fara efecte adverse sistemice. Se cunoaste ca atat medicamentele cat si alimentele sau plantele nu „se potrivesc” pentru toata lumea si pot avea potentiale efecte nedorite,secundare, adverse. Studiile comparative au relevat faptul ca turmericul este cu adevarat unic, cu marja ridicata de siguranta in raport cu: ibuprofen, hidrocortizon, agenti de chimioterapie. Mai mult decat atat s-a constat ca „are sute de potentiale avantaje secundare”. Aceste studii au inclus si proprietatile antioxidante, antitumorale, antifungice si antivirale. 

GHIMBIRUL (Zingiber officinale) este o planta erbacee perena cu rizom aromatic bogat in uleiuri volatile, creste in regiunile tropicale ale lumii, care necesita temperaturi ridicate, constante si o umiditate permanenta pentru a se dezvolta corespunzator. Rizomul de ghimbir este utilizat de mii de ani  nu doar ca si condiment, fiind deosebit de pretuit in bucataria asiatica pentru aroma intensa si revigoranta, ci si pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Substantele active importante ale ghimbirului sunt compusi specifici numiti gingeroli, fenoli, uleiuri volatile. In Medicina Traditionala Chineza precum si in medicina Ayurvedica (medicina traditionala nativa indiana) a fost considerata o planta cheie pentru a trata afectiunile digestive si cele inflamatorii. Abia la inceputul anilor 1980 cercetatorii occidentali preocupati de virtutile terapeutice ale gimbirului au demarat studii care au evidentiat beneficiile acestei plante pentru sanatate. Sunt multe studii realizate la nivel international care demonstreaza potentialul incontestabil si potentialul terapeutic ale ghimbirului de a preveni si a sustine organismul in patologia inflamatorie, afectiuni pulmonare, afectiuni digestive, revenirea si combaterea complicatiilor cauzate de diabet precum si intarirea sistemului imunitar.

PREVENTIE / REMEDII

Complexitatea principiilor active ale  recomanda sucul de GRAVIOLA cu TURMERIC si GHIMBIR in ameliorarea:  

- patologiilor inflamatorii: atat turmericul, recunoscut ca cel mai eficient antiinflamator natural cat si ghimbirul care s-a demonstrat ca  este cel putin la fel de eficient  in comparatie cu paracetamol (hepatotoxic), indometacin (efecte secundare cunoscute ale indometacinului: insuficienta renala 40% din cazuri, icter 10% din cazuri, dureri de cap 12% din cazuri) si ibuprofen (hepatotoxic, determina manifestari digestive) fara efectele adverse ale acestora. Mai mult ghimbirul confera protectie gastrica si hepatica (studiu realizat de cercetatorii de la Centrul National de Cercetare din Egipt care au studiat eficienta si potentialul ghimbirului de a reduce hepatotoxicitatea paracetamolului). Previne si amelioreaza boli precum: guta, inflamatii musculare, artrita reumatoida, osteoartrita, dar si in patologia tumorala reduce markerii inflamatorii  

- durerii: reduce durerile musculare precum si simptomele de durere in dismenoree; cercetatorii de la Universitatea Izlamic Azad din Iran au realizat un studiu la femei tinere care sufereau de dureri menstruale in care au comparat actiunea acid mefenamic, ibuprofen si pulberii de ghimbir si placebo. Rezultatul studiului a aratat ca ghimbirul este cel putin la fel de eficient ca acid mefenamic sau ibuprofen, 82,85% dintre femei au prezentat o imbunatatire a simptomelor, comparativ cu doar 47,05% la femeile care au luat placebo. 

- afectiunilor  pulmonare: amelioreaza tusea, relaxeaza musculatura neteda a cailor respiratorii in astm, bronsite sau pneumonii precum si in viroze respiratorii, raceli, gripa, are efect de incalzire a organismui, descongestionaza caile respiratotii si sinusurile, reduce febra. Potrivit medicinei Ayurvedice un consum regulat de ghimbir curata sistemul limfatic, prevenind astfel aparitia diverselor infectii, in special cele care afecteaza sistemul respirator recomandat si in anotimpurile reci pentru a proteja organismul.

- patologiei digestive: amelioreaza tulburarile digestive, stimulaza digestia reduce balonarea si impiedica acumularea de gaze in intestine, stimuleaza metabolismul, asigura absorbtia eficienta a nutrientilor, previne ulcerele gastrointestinale, combate infectiile cu bacteria Helicobacter pylori, vinovate de aparitia ulcerului gastric, favorizeaza secretia si motilitatea bilei in dischineziile biliare (bila lenesa), reduce inflamatiile mucoaselor si tesuturilor, optim in gastrite, colon iritabil, efect antivomitiv in raul de miscare, eficient si  la pacientii in tratament cu citostatice sau radioterapie pentru a diminua efectele adverse ale acestora; 

- complicatiilor cauzate de diabet: regleaza glicemia si regleaza proteinuria.

ADMINISTRARE

Cantitatea zilnica recomandata: 30ml.

Dupa o saptamana de administrarea zilnica, se recomanda o saptamana pauza. 

Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.

 Contraindicatii si Precautii:

  • nu se administreaza concomitent cu Coenzima Q10;
  • precautie la femeile insarcinate sau care alapteaza;
  • precautie la pacientii  in tratament cu medicamente anticoagulante.
COMPOZITIE

Sucul natural contine Graviola 88%, Turmeric 10% si Ghimbir 2%, fara consevanti sau excipienti de sinteza este bogat in:

  • Vitamina C;
  • Vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9);
  • Minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc;
  • Peste 150 de acetogenine cu potential anticancerigen si citostatic
  • Acid folic;
  • Colina;
  • Carbohidrati;
  • Fibre;
  • Polifenoli
  • Curcuminoide
  • Fenoli
  • Gingeroli.

O sticla  contine 470 ml Suc 100% natural de Graviola cu Turmeric si Ghimbir. Tehnologia moderna de obtinere a sucului si forma de prezentare confera unicitate acestui produs prin faptul ca poate fi utilizat in termen de o luna de la deschiderea recipientului, cu conditia sa fie pastrat la frigider.

 

0744369817 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri= 10:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Graviola

Producator: Made in China