Poze Graviola cu Gac 470ml

     
Pin It


Graviola cu Gac 470ml

Pret: 170 RON

Disponibil in stoc

La acest pret se adauga si Taxa de Curierat = 25lei !

Sucul Graviola cu Gac se recomanda atat adultilor cat si copiilor pentru a mentine sanatatea ochilor, mai ales pentru cei care petrec mult timp in fata calculatorului sau desfasoara activitati care suprasolicita ochii, pentru a impiedica oboseala ochilor cauza a multor dezechilibre din organism. De asemenea acest suc este sursa optima de nutrienti pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor cu o dieta saraca in fructe si legume prospete.

GRAVIOLA este rodul unui copac vesnic verde, Annona Muricata, originar din America Centrala (Mexic, Cuba, Insulele Caraibe) si din nordul Americii de Sud (Columbia, Brazilia, Peru, Ecuator). Calitatile nutritionale, dar si terapeutice ale acestui copac de la care se utilizeaza pe linga fruct si frunzele, semintele si scoarta, au determinat adoptarea acestuia si raspandirea lui in toate zonele tropicale ale Africii, Asiei de Sud-Est (Vietnam, Malayesia, China,Thailanda) si Pacific. Annona Muricata face  parte din familia annonaceae, este adaptat la zonele cu umiditate ridicata si ierni relative calde.

Fructul Graviola este consumat proaspat sau copt precum si in produse derivate: sucuri, nectar, bomboane, inghetata, cocktail-uri, suplimente terapeutice.

Ca multe alte plante, Annona Muricata are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala, raportata cu mult timp in urma (Bilon 1869), fiind considerata o sursa bogata de fitoconstituienti activi, cu beneficii terapeutice pentru sanatate. Astfel, toate portiunile copacului Annona Muricata, fructe, frunze, scoarta, flori, radacina sau  seminte au fost utilizate in medicina traditionala ca remediu in diverse boli pulmonare (astm, bronsite), boli hepatice, diabet zaharat, boli cardiace, infectii parazitare, pentru durerile reumatismale sau nevralgii.

Graviola este un fruct tepos, de culoare verde inchis, ovoidal care poate ajunge pana la 30 cm lungime si o greutate de 4,5 kg. Pulpa fructului de culoare alba, cu consistenta cremoasa, este suculenta, cu aroma inedita si seminte negre. Gustul fructului Graviola aminteste de nuca de cocos sau banane, iar aroma este descrisa ca o combinatie de capsuni si ananas, cu note acrisoare de citrice.

Pe langa aceasta combinatie de arome care a inspirat si numele de Soursop al fructului de Annona Muricata, contituie si o sursa bogata si complexa de fitonutrienti.

Valoarea nutritionala la 100 de grame de fruct Graviola brut este:

  • energie 276kJ (66 kcal)
  • carbohidrati 16,84g
  • zaharuri 13,54g
  • fibre 3,3g
  • lipide 0,3g
  • proteine 1g
  • vitamine: Tiamina (B1) (6%) 0,07 mg, Riboflavina (B2) (4%) 0,05 mg, Niacina (B3) (6%), 0,9 mg, Acidul pantotenic (B5) (5%) 0,253 mg, Vitamina B6 (5%) 0,059 mg, Acid Folic (B9) (4%) 14 ug, Colina (2%) 7,6 mg, Vitamina C (25%) 20,6 mg
  • minerale: Calciu (1%) 14 mg, Fier (5%) 0,6 mg, Magneziu (6%) 21 mg, Fosfor (4%) 27 mg, Potasiu (6%) 278 mg, sodiu (1%) 14 mg, Zinc (1%) 0,1 mg.

De asemenea au fost identificati mai mult de 200 de compusi fitochimici: uleiuri volatile, fenoli, antogenine cu caracter anti-stres, antimicrobian, antiinflamator, antioxidant, anxiolitic, antiparazitar si larvicid, citotoxic. In plus, studiile clinice sustin activitatea hipoglicemianta si activitati hepatoprotectoare. Graviola este studiata pe scara larga in ultimele decenii datorita potentialului terapeutic inepuizabil  alaturi de alte plante medicinale care sunt considerate ca baza  pentru conservarea sanatatii si ingrijire, la nivel mondial, dat fiind  proportiile considerate „epidemice” ale bolilor cronice (diabet, cardiovasculare, cancer).

Nenumarate  studii stiintifice au certificat  potentialul terapeutic al fructului Graviola, evaluarile fitochimice extinse au aratat prezenta a numerosi constituienti bioactivi  si  sugereaza consumul regulat al fructului Graviola care poate furniza substante nutritive esentiale, fiind si un aliat redutabil al organismului pentru a preveni instalarea bolilor.

De actualitate sunt insa multe studii care considera ca acest fruct este eficient împotriva celulelor canceroase, rezistente la multiple medicamente (Sloan-Kettering 2011, Oberlies și colab., 1997). Acetogeninele sunt compuși specifici ai Graviolei considerati a fi responsabili pentru aceste efecte. In anul 1996  oamenii de stiinta descopereau si demonstrau beneficiul uimitor al Graviolei in ceea ce priveste lupta impotriva cancerului, acela de „citotoxic selectiv pentru celulele adenocarcinomui de colon (HT-29), fara a afecta celulele sanatoase. Conform studiului, potentialul Graviolei este de 10.000 de ori mai mare decat al Adriamicinei (medicament citostatic), cunoscuta si sub numele de „diavolul rosu” datorita culorii dar si a efectelor secundare terbile care pun viata in pericol.

Fructul Graviola a fost intens cercetat: in 1999 s-a descoperit activitatea sa impotriva cancerului la prostata, hepatic si a celui  pancreatic faza a 2-a; in 2002  un alt studiu a demonstrat activitatea impotriva cancerului mamar. Apoi, in 2011, revista „Nutritie si Cancer” a prezentat o cercetare promitatoare asupra fructului Graviola  si a cancerului mamar: „extractul de graviola (GFE) suprima aşa-numita exprimare a oncogenei (sau gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar. Oncogena cunoscută sub numele de receptor al factorului de creştere epidermal (EGFR) este de obicei supra-exprimată în cancerul mamar, motiv pentru care  este o ţintă ideală pentru terapie.

Potrivit oamenilor de ştiinţă “un tratament alimentar de 5 săptămâni cu GFE (o alimentaţie de 200 mg/kg) a redus în mod semnificativ exprimarea proteinei de EGFR, p-EGFR şi p-ERK în tumorile MDA-MB-468 (cancer mamar) cu 6%, 54% şi respectiv 32,5%. În ansamblu, alimentaţia cu GFE a inhibat creşterea tumorilor cu 32% (P<0.01)”.

Autorii studiului au concluzionat că “aceste date arată că GFE alimentar a indus o inhibare semnificativă a creşterii celulelor MDA-MB-468 în vitro şi în vivo prin intermediul unui mecanism care a implicat calea de semnalizare EGFR/ERK, sugerând că GFE ar putea avea un efect protector pentru femei împotriva cancerului mamar”. Având în vedere aceste descoperiri, poate ar fi momentul potrivit pentru introducerea fructului graviola în tratamentele de prevenire şi/sau tratare a cancerului, cum ar fi cancerul mamar şi de colon.

 

GAC (Momordica cochinchinensis)sau  “Fructul din cer” fructul exotic, ciudat si frumos  al unei specii de  vita de vie, originara din Vietnam, cultivate in  Asia de Sud-Est, este apreciat de localnici pentru valoarea nutritionala extraordinara si prea putin cunoscut de occidentali deoarece este greu accesibil datorita caracterului sau sezonier (se recolteaza o data pe an din septembrie pana in decembrie). O planta poate produce anual intre 1-3 kg de fructe de culoare verde neon stralucitor care, ajunse la maturitate, sunt de un rosu profund, luxuriant. Numai pulpa fructului cu forme ciudate numite “Arielele” este comestibila.

Fructul de Gac, considerat “super aliment” in Vietnam si nu numai, este servit de localnici in mod traditional cu adanci semnificatii spirituale la sarbatori importante, nunti, Anul Nou, intr-un preparat  numit “Gag xoi” pentru a masca culoarea alba a orezului deoarece albul este considerat culoarea mortii.Acest fruct este recunoscut de localnici de mii de ani pentru beneficiile terapeutice, fiind utilizat ca “leac” pentru a trata “ochiul uscat” (xeroftalmie) si “orbirea de noapte” sau ca suc tonic la copii si mamele care alapteaza sau femeile insarcinate cat si pentru sanatatea prostatei, inimii si a pielii.

Gac este apreciat pentru calitatile sale extrordinare inprivinta longevitatii, vitalitatii si sanatatii. Mai multe studii de cercteare au analizat acest fruct deosebit si au evidentiat calitatile sale nutritionale cat si potentialul terapeutic. Astfel, s-au identificat concentratii mari de licopen (de 70 ori mai mari decat in rosie), betacaroten (de 10 ori mai mari decat in morcovi), zeaxantinina (de 40 de ori mai mari decat in porumb) si betacriptoxantina, vitamina E, vitamina C, precum si saponine unice, extreme de valoroase  indicand faptul ca fructul de Gac este o sursa valoroasa si benefica pentru sanatate oferind valori mari de antioxidanti care au o buna biodisponibilitate si toleranta in organism.

PREVENTIE / REMEDII

Sarcina si alaptare: aportul de nutrienti continuti in acest suc imbunatateste functia de reproducere si ajuta la dezvoltarea embrionara sanatoasa. Concentratiile neobisnuit de mari de beta-caroten ale fructului de Gac constituie un ajutor valoros in prevenirea si tratarea deficitului de vitamina A. Acest deficit este considerat in multe tari una din cauzele importante ale mortalitatii materne si a nasterilor premature, precum si a lactatiei reduse.  

In afectiuni oculare: protejeaza tesuturile ochilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Mareste acuitatea vizuala inclusiv a vederii de noapte, reduce oxidarea celulelor ocular, recomanadat inclusiv in degenerescentele maculare, reduce riscul orbirii. 

De asemenea, beta-carotenul din Gac ajuta foarte mult deoarece compenseaza deficitul de vitamina A ce poate determina aparitia afectiunilor oculare, orbire, precum si imbatranirea premature a pielii. 

In anemiile feriprive inclusiv la copii. Conform statisticilor oficiale, in Romania, anemia feripriva este cea mai frecventa deficienta nutritionala la mai bine de 40% dintre copiii sub 5 ani (adica 1 din patru copii) si 23% dintre scolari. Anemia feripriva determina dezechilibre majore in organism si poate declansa instalarea unor patologii severe afectand dezvoltarea cerebrala si cognitiva la copii. In stadiu incipient afecteaza sistemul imunitar al copilului acesta fiind vulnerabil la infectii, slabit, cu toleranta scazuta la efort fizic si performante intelectuale reduse. Alimentatia este esentiala in dezvoltarea armonioasa a copiilor, iar parintii sunt primii care pot preveni si combate carentele copiilor. Sucul de Graviola cu Gac prin calitatile sale nutritionale este un suport nutritional sigur si eficient pentru a preveni si ameliora deficitele nutritionale la copii. 

In afectiuni cardiace: Antioxidantii sucului imbunatateste activitatea inimii, previne ateroscleroza si rigidizarea arterelor, in plus continutul mare de  licopenul si beta-carotenul protejeaza impotriva riscului de infarct miocardic. 

In afectiuni ale prostate: Reduce riscul hiperplaziei benigne de prostate, amelioraza simptomatologia si reduce riscul de cancer de prostata. 

Antitumoral: Daca Graviola este deja consacrata in lupta cu cancerul, studiile cercetatorilor japonezi raportate in International Journal of Oncology, au aratat ca fructele de Gac au potential antitumoral, saponinele unice continute pot inhiba cresterea celulelor tumorale. 

Imbunatateste activitatea sistemului imunitar ajutand dezvoltarea sanatoasa a celuleor albe din sange, inclusiv a limfocitelor “soldatii vesnic in picioare ai sistemului imunitar” care permit organismului apararea impotriva bolilor.

Bine tolerat si asimilat de organism confera protectie gastrica.

ADMINISTRARE

Cantitatea zilnica recomandata la adulti: 30ml pe zi

Cantitatea zilnica la copii prescolari este 5 ml-10 ml pe zi si 20 ml pe zi la scolari.

Dupa o saptamana de administrarea zilnica, se recomanda o saptamana pauza. 

Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.

 Contraindicatii si Precautii: nu se administreaza concomitent cu Coenzima Q10.

COMPOZITIE 

Sucul natural contine 70% suc de Graviola si 30% Gac natural 100%, fara conservanti sau excipientide sinteza contine:

  • Vitamina C (de 40 de ori mai mult decat in portocala);
  • Licopen (de 70 de ori mai mult decat in rosie);
  • Beta-caroten (de 10 ori mai mult decat in morcov);
  • Zeaxantina (de 40 de ori mai mult decat in porumb);
  • Betacriptoxantina;
  • Vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9);
  • Vitamina E;
  • Elemente nutritive precum: potasiu, magneziu, cupru, acid folic, fier
  • Saponine unice din resurse  vegetale: gypsogenin 3-O-β-D-galactopiranozil, p-D-glucuronopyranoside si glicozid de acid quillaic;
  • Carbohidrati;
  • Colina;
  • Enzime;
  • Fibre;
  • Minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru;
  • Peste 150 de acetogenine cu potential anticancerigen si citostatic;

O sticla  contine 470 ml Suc 100% natural de Graviola cu GAC. Tehnologia moderna de obtinere a sucului si forma de prezentare confera unicitate acestui produs prin faptul ca poate fi utilizat in termen de o luna de la deschiderea recipientului, cu conditia sa fie pastrat la frigider.

 

0744369817 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri= 10:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Graviola

Producator: Made in Romania


  
  
  
   
 
Informatii utile
Despre noi
Termeni si conditii
Confidentialitate
Feed-uri RSS
Politica de Cookies
Articole
 
Plata si livrare
Cum cumpar
Cosul meu
Metode de plata
Transport si retururi
 
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Sitemap
ANPC
 
Cont client
Inregistrare
Recuperare parola
Istoric comenzi
Page Ranking Tool Creeaza-ti propriul magazin online, incearca gratis 15 zile