Poze Flavitamin Taurin + Sylimarin 100 capsule

     
Pin It


Flavitamin Taurin + Sylimarin 100 capsule

Pret: 74 RON

Disponibil in stoc

La acest pret se adauga si Taxa de Curierat = 25lei !

Supliment alimentar sub formă de capsule cu conţinut în taurină, silimarină şi polifenoli. Împiedică pătrunderea intracelulară a substanţelor cu efect nociv asupra ficatului, favorizează regenerarea ficatului şi refacerea celulelor hepatice.
Principalele domenii de acţiune:
- Complexul de bioflavonoide Flavin 7, precum şi principiile sale active silimarina şi silibina împiedică pătrunderea intracelulară a substanţelor cu efect nociv asupra ficatului, favorizează regenerarea ficatului şi refacerea celulelor hepatice.
- are efect antiinflamator
- ameliorează funcţia hepatică
Compoziţie: taurină, complex de bioflavonoide Flavin 7 (extract uscat de sâmburi de struguri roşii, extract uscat de seminţe de sorg, extract uscat de seminţe de mure, extract uscat de coji de cireşe negre, extract uscat de seminţe de coacăze negre, extract uscat de seminţe de coacăze roşii, extract uscat de coji de prune, extract de coji de mere), gelatină, ceai verde, silimarină 60%.
Ficatul este unul dintre cele mai mari organe ale omului, cu rol principal în detoxifierea organismului. Din păcate, poluarea mediului din zilele noastre, prezenţa substanţelor nocive ( ex. gazele de eşapament, vaporii soluţiilor de curăţare, pesticidele, alcoolul, fumul, conservanţii alimentari etc.) supun ficatul unui stres excesiv, motiv pentru care ameliorarea funcţiei hepatice şi menţinerea acesteia în condiţii normale devin necesare. Amestecul de flavolignani numit silimarină, extras din fructele de Armurariu (Silybum marianum Gaertn.) şi substanţa activă principală a acesteia – silibina – protejează ficatul de efectele toxice, respectiv stimulează regenerarea hepatică în diferite afecţiuni.
Silimarina şi silibina accelerează sinteza de proteine la nivel hepatic, ducând astfel la o regenerare celulară rapidă. Silimarina şi silibina îşi exercită acţiunea la nivelul ribozomilor hepatici.
Conform unui studiu efectuat în Germania, silibina are capacitatea de a proteja nu numai ficatul, ci şi rinichii de efectele toxice, favorizând regenerarea celulelor renale asemănător efectului observat în cazul celulelor hepatice. Acest fenomen prezintă o importanţă deosebită, deoarece rinichii sunt deseori expuşi factorilor dăunători cum ar fi substanţele analgezice şi alte chimioterapice, respectiv diversele substanţe toxice. Efectul de regenerare celulară a silibinei şi silimarinei se referă doar la celulele sănătoase, prezenţa acestui efect nu s-a constatat şi în cazul celulelor canceroase, iar acest lucru prezintă, de asemenea, o importanţă covârşitoare. Se presupune că silibina acţionează selectiv asupra anumitor tipuri de celule „normale " accelerând regenerarea acestora, în acelaşi timp inhibând creşterea celulelor tumorale.
Silibina contribuie la creşterea nivelului glutationului hepatic, determinând astfel modificarea funcţiei imunologice, care se manifestă prin apariţia unui efect antiviral şi antitumoral marcant. Silibina ameliorează leziunile hepatice induse de consumul de alcool şi asigură protecţie împotriva apariţiei fibrozei.
Celulele stelate hepatice, cu rol în depozitarea lipidelor, se activează ca urmare a proceselor inflamatorii, dimensiunea lor creşte considerabil şi are loc transformarea acestora în miofibroblaşti. Silibina are capacitatea de a împiedica această transformare, motiv pentru care se poate spune că silibina are şi un potenţial anti-fibrogenetic. Efectul hepatoprotector al silibinei este binevenit şi în cazul administrării paracetamolului, deoarece supradozarea acestuia din urmă poate duce la afecţiuni ale ficatului şi rinichilor. De acest efect este răspunzător unul dintre metaboliţii paracetamolului, care se comportă ca şi radical liber activ, determinând scăderea nivelului de glutation. La administrarea concomitentă a silibinei şi a antioxidantului cu structură fenolică – paracetamolul – se constată apariţia unui sinergism de acţiune în ceea ce priveşte protecţia împotriva agenţilor oxidanţi.
Pe lângă efectele deja menţionate, silibina inhibă puternic formarea leucotrienelor, responsabile de producerea inflamaţiilor, leziunilor hepatice şi a colestazei. Acest efect de blocare a formării leucotrienelor stă la baza acţiunii hepatoprotectoare a silibinei şi silimarinei.
Cercetări moderne atestă utilizarea tradiţională de mai multe secole a armurariului în tratamentul diferitelor afecţiuni hepatice.
Mod de administrare: 3x1 capsule/zi. Capsulele se înghit cu multă apă. A nu se depăşi doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată şi un mod de viaţă sănătos!

Principii nutritive în doza zilnică recomandată 3 capsule:
Sylimarin: 30 mg
Total polifenoli: 15 mg±10%
din care:
-flavonoizi: 10.5 mg
-resveratrol: 0,0075 mg
Taurin: 800 mg
Ceai verde: 200 mg

0744545948 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri= 10:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Vitamine

Producator: Made in Ungaria