Poze Flavitamin Taurin + Iod 100 capsule

     
Pin It


Flavitamin Taurin + Iod 100 capsule

Pret: 50 RON

Disponibil in stoc

La acest pret se adauga si Taxa de Curierat = 25lei !

Supliment alimentar sub formă de capsule cu conţinut în taurină, iod şi polifenoli. Iodul este unul dintre elementele structurale ale hormonilor secretaţi de glanda tiroidă. În cazul în care nivelul de iod nu este corespunzător, întregul proces hormonal este periclitat. Prezenţa iodului este indispensabilă sintezei hormonilor tiroidieni, respectiv metabolismului ca atare şi proceselor producătoare de energie.
Principalele domenii de acţiune:
- sinteza hormonilor tiroidieni
- reglarea metabolismului
- funcţionarea sistemului nervos
- reglarea circulaţiei sanguine
- iodul favorizează arderea excesului de grăsimi, prezenţa lui fiind utilă în dietă
- asigură un surplus de energie pentru organism
- favorizează procesul de creştere
- asigură prospeţimea mentală
- păstrează starea de sănătate a părului, unghiilor, pielii şi dinţilor
Compoziţie: taurină, complex de bioflavonoide Flavin 7 (extract uscat de sâmburi de struguri roşii, extract uscat de seminţe de sorg, extract uscat de seminţe de mure, extract uscat de coji de cireşe negre, extract uscat de seminţe de coacăze negre, extract uscat de seminţe de coacăze roşii, extract uscat de coji de prune, extract de coji de mere), gelatină, ceai verde, iod (iodură de potasiu).
Iodul este un oligoelement esenţial, cu un rol unic dar deosebit de important pentru organism: este indispensabil sintezei hormonilor tiroidieni. Pe scurt, aminoacidul numit tirozină leagă iodul din glanda tiroidă, ducând astfel la formarea hormonilor tiroidieni. Rezervele de iod se găsesc în mare parte la nivelul glandei tiroide. Este bine cunoscut faptul că iodul este un element component al hormonilor tiroidieni, iar unii dintre noi cunosc şi rolul iodului în protecţia împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor radioactive din mediu. Efectul „radioprotector” are la bază un mecanism interesant: în cazul unui aport corespunzător de iod, absorbţia şi încorporarea iodului radioactiv în organism devine imposibilă.
Cantitatea de iod dintr-un organism adult în condiţii normale este de circa 15-20 mg. Deficitul de iod provoacă scăderea activităţii glandei tiroide, adică „hipotiroidism”. Aceşti hormoni sunt totuşi indispensabili dezvoltării armonioase a organismului şi metabolismului în general.
În aceste situaţii, organismul contracarează absenţa rezervelor sale de iod prin mărirea volumului glandei tiroide de forma unui fluture, creând astfel o adevărată „capcană”, în care să poată capta fiecare moleculă de iod din organism. Această expansiune a glandei tiroide poartă denumirea de guşă. Este foarte interesant faptul că acelaşi fenomen poate apărea ca efect secundar rezultat în urma consumului excesiv de iod. Pe când guşa este rezultatul direct al lipsei iodului, celelalte afecţiuni sau simptome care rezultă din aportul insuficient de iod, rezultă în mod indirect, fiind cauzate de lipsa hormonilor tiroidieni. Printre acestea se enumeră afecţiuni grave - cum ar fi cretinismul, retardarea mentală şi a creşterii - sau mai puţin grave, dar totuşi destul de serioase – cum sunt obezitatea, oboseala, căderea părului, constipaţia, creşterea nivelului de colesterol, ateroscleroza pronunţată, mixedemul local (retenţia de apă la nivelul ţesutului conjunctiv).
Aportul corespunzător de iod este deosebit de important în cazul femeilor însărcinate şi a mamelor care alăptează, în scopul evitării cretinismului la nou-născut, a guşii congenitale, a naşterii unui făt mort, surdo-mut sau cu abilităţi mentale alterate.
În afara zonei situate în sud-estul Ungariei (judeţele Békés -, Hajdú-Bihar- şi Szolnok) s-a constatat existenţa unui deficit grav al iodului în apele potabile de pe întregul teritoriu al ţării. Din acest motiv circa 80% din populaţia Ungariei suferă de deficit de iod într-o anumită măsură (fenomen la care contribuie şi lipsa obligativităţii iodizării sării de bucătărie). Astfel, completarea dietei cu iod devine necesară! Fără a-l considera un panaceu, la administrarea iodului uitaţi de ideea perpetuată în diferitele reclame conform căreia iodul vă va rezolva toate problemele iar dieta va deveni inutilă.
Stări de carenţă
Lipsa de iod duce la încetinirea metabolismului, apariţia stărilor depresive, creşterea lipidelor serice totale, în copilărie poate să ducă la cretinism, în cazul femeilor însărcinate poate rezulta în moarte fetală, avort spontan, anomalii în dezvoltarea fătului. Un simptom general este apariţia guşii, datorită măririi volumului glandei tiroide.
Supradozarea
Aportul crescut de iod determină creşterea activităţii glandei tiroide, concomitent cu apariţia unor simptome de toxicitate. Până la o doză de 1000 micrograme, respectiv administrarea unor doze de 20 ori mai mari decât cele recomandate nu se soldează cu apariţia efectelor secundare. Dozele mai mari, însă pot duce la efecte secundare grave, cum ar fi reacţiile de hipersensibilizare, acnee, erupţii cutanate, aritmii cardiace, efecte asupra sistemului nervos central ( amorţeală, ameţeli, slăbiciune la nivelul membrelor), scăderea activităţii glandei tiroide, adenom tiroidian, afecţiuni ale intestinului subţire. Supradozarea pe termen lung duce la intoxicare, simptomele acesteia fiind cefaleea, stări asemănătoare răcelii, edemul pulmonar, respectiv laringita sau amigdalita purulentă.
Mod de administrare: 3x1 capsule/zi. Capsulele se înghit cu multă apă. A nu se depăşi doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată şi un mod de viaţă sănătos!

Principii nutritive în doza zilnică recomandată 3 capsule:
Iod: 150 µg DZR 100%
Total polifenoli: 16,6 mg±10%
din care:
-flavonoizi: 11.6 mg
-resveratrol: 0,008 mg
Taurin: 800 mg
Ceai verde: 200 mg

 

0744545948 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri= 10:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Minerale

Producator: Made in Ungaria